För dig som tycker om islandshästar

Fálki är en förening i Halland för alla som är intresserade av islandshästar. Du behöver inte ha en egen häst för att vara med. När du blir medlem i Fálki blir du också medlem i SIF (Svenska Islandshästföreningen) och får tidningen Islandshästen. Prenumerera på vårt nyhetsbrev eller bli medlem.

Fálkibanan!
Banan är nu STÄNGD för vintern!

. Läs mer här..

Nyheter
Årsmöte 2020
Måndagen 20 januari var det dax för Fálkis årsmöte och drygt 40 medlemmar kom. Veterinär Ylva Lindberg inledde med ett intressant och lärorikt föredrag om akutsjukvård. Därefter var det dax för gofika och årsmöte. De av Fálkis tävlingsryttare som var på plats och representerat klubben på något av mästerskapen firades med fina diplom.


Tävlingar

Varje år anordnar Fálki ett antal tävlingar, både för hobbyryttare och mer drivna tävlings-ryttare. När man tävlar med islandshästar handlar det om gångartsbedömningar på ovalbana och passlöp på tid. Läs mer..
 

Ungdomsverksamhet

Fálki har en ungdomssektion, för ungdomar i alla åldrar oavsett ambitionsnivå. Ungdoms-sektionen arrangerar egna tävlingar, långritter, filmkvällar, kurser m m. Läs mer..

Funktionärsträff
Favorit i repris! Onsdagen 15 januari bjöds Fálkis funktionärer på middag och funktionärslotteri på Restaurang Bratt i Falkenberg. En riktigt trevlig kväll!
 

I skog och mark

Som medlem i Fálki kan du delta i de aktiviteter som arrangeras av fritidssektionen. Långritter på sommaren, över en eller två dagar, kanske en strandritt på hösten eller varför inte en månskensritt när snön ligger vit i skogen.

Utbildning

Fálki erbjuder kurser enligt SIF:s utbildningstrappa som t ex Baskurs i hästkännedom, kurs för dommarsekreterare, avelskurser, clinics, markarbete, tömkörning och givetvis ridning.