Ungdomssektionen

Välkommen till Fálkis ungdomssektion - för ungdomar i alla åldrar oavsett ambitionsnivå! 
Till ungdomssektionen hör alla medlemmar som är i åldern 0-21 år. Fálki har många aktiva ungdomar och flera aktiviteter under året som t ex egna tävlingar, långritter, filmkvällar, kurser m m.

Värdegrund för ungdomsverksamhet:
-Glädje och gemenskap
-Demokrati och delaktighet
-Allas rätt att vara med
-Rent spel

Ungdomsverksamheten ska verka för:
-en aktiv och utvecklande verksamhet för föreningens medlemmar
-att alla är välkomna oavsett nationallitet, religion, sexuell läggning, samt fysiska och pyskiska förutsättningar
-att medverka i och uppmuntra till utbildning så att ungdomars kunskaper om islandshästen, föreningen och Svenska Islandshästförbundet förbättras
-ett gott häst- och sportmanship där man sätter hästens välmående främst
-gemenskap och sammanhållning oavsett vilken nivå man rider, tränar eller tävlar på


Kontakt:
Lisa Gabrielsson - ordförande/ungdomsansvarig
0706-856661

Martina Williams -  Lag SM
rosenlundfarm@gmail.com
0731-441218

Ebba Ekwall - ungdomsrepresentant

Lag SM 2019

I slutet på februari träffades ett gäng ungdomar till häst på Falkis ovalbana i Glommen för att träna inför Lag SM. I år vi att sätta i hop TVÅ lag som åker till Kumla i juli för att tävla tillsammans i lag mot flera andra föreningar i Sverige.
Är du mellan 9-21 år och vill vara med?
Kontakta Martina Williams

Fálki klubbmästerskap

I september hade vi ett klubbmästerskap med målsättningen att alla föreningens medlemma skulle kunna delta!
Från en alternativ gren för barn med ledare till ekipage på hög nivå. Självklart är ungdomarna väl representerade en sån här dag, både på tävlingsbanan och som funktionärer. Lag SM ungdomarna höll i caféet med enklare lunch och jättegod fika.

GKSM 2018

I september visade flera av Fálkis ungdomar framfötterna på GKSM 

Lag SM 2018

I juli åkte sju ambitiösa ungdomar för att representera Fálki på Lag SM på Strömsholm. En mysig och rolig tävling för ungdomar med flera olika grenar där man tävlar tillsammans i lag.

Falkis ungdomar visar upp sig på SM

Nu är islandshästarnas tre olika SM över för i år och vi i Falki kan stolt meddela att vi har haft duktiga och begåvade ungdomar som deltagit i både Svenska mästerskapen, Gaedinga SM och Lag SM och detta med bravur!

På SM deltog Isa Norén, Ebba Johannesen och Julia Bengtsson. Isa och hennes Radrik red ett fint femgångsprogram vilket ledde till en 12:e plats i F1YR och red 250m pass på 27,50 sekunder. Ebba och Sveidi red till sig en åttondeplacering i V1J. Julia och valacken Ótrauður från Bergshill gjorde strålande resultat och tog hem en tredjeplacering i speedpass för juniorer och sprang även till sig titeln svenska mästare i P3J och en niondeplats totalt!

Under Gaedinga SM deltog Rikke Karlsson, Mimmie Lundin, Louice Johansson, Ebba Johannesen och Josephine Williams. Rikke startade GDT med sina hästar Hektor och Ask, tillsammans med Hektor knep hon en 6:e plats. Både Mimmie och Louice tog sig till B-final i GDY där de red sig till en 10:e samt 13:e plats. Ebba och Sveidis uttagning i GDT resulterade i B-final där de hamnade på en 9:e plats. Josephine och hennes Taktur startade GDK och red sig snygg till en 13:eplats i B-finalen. 

Lag SM ägde rum på Margaretehof även i år och Falkis lag hamnade på en 11:e plats. Lagmedlemmarna i år var ett härligt gäng tjejer, medverkade gjorde Cajsa Amour, Louice Johansson, Märta Björsell, Ronja Hansen, Elin Blomdahl, Lisa Blomdahl och Elin Eriksson. Falkis lag tog en fjärdeplacering i T7 tack vare Cajsa och Leikna, en sjätteplacering i terräng och en fjärdeplacering i smáli med Louice och Vili, en sjundeplacering i F2 med Märta och Katla. Falki tog även hem en femteplacering i lagshowen och gänget hälsar att de hade en superrolig helg!

Aktiviteter

19-20 mars var 10st av Falkis ungdomar på kurs för Vignir Jonasson på Backome, alla var väldigt nöjda och det var en väldigt rolig och inspirerande helg. Ungdomarna ser nu fram emot fler aktiviteter tillsammans!

Lag-SM

Under 2014 och 2015 hade Falki lag som tävlade och hade roligt under tre intensiva dagar på Lag-SM. Under denna tävling kommer lag från hela Sverige som under tävlingsdagarna gör upp om en fin SM-titel. Lag-SM är en väldigt rolig tävling för alla ryttare, både för de med tävlingsrutin och nybörjare. Under tävlingen är det viktigt med en extremt stor laganda och gemenskap då man tillsammans i laget kan uppnå fina minnen för resten av livet. Denna tävling skiljer sig något från andra tävlingar då allsidiga hästar är viktigt att ha, varje ekipage har minst en ovalbanegren samt en såkallad uddagren så som trail, terräng, dressyr, flagglopp, enmansshow och speedpass.  År 2016 vill Falki för tredje året i rad gärna skicka iväg ett lag ned till den fina gården Margaretehof i Skåne. Låter det kul och intressant, var då inte rädd för att höra av dig till oss genom falkiungdom@hotmail.com. Alla är varmt välkomna, tävlingsräv som nybörjare!