Ungdomssektionen

Här kan du läsa om Fálkis ungdomssektion, ungdomarna hälsar dig varmt välkommen!

Falkis ungdomar visar upp sig på SM

Nu är islandshästarnas tre olika SM över för i år och vi i Falki kan stolt meddela att vi har haft duktiga och begåvade ungdomar som deltagit i både Svenska mästerskapen, Gaedinga SM och Lag SM och detta med bravur!

På SM deltog Isa Norén, Ebba Johannesen och Julia Bengtsson. Isa och hennes Radrik red ett fint femgångsprogram vilket ledde till en 12:e plats i F1YR och red 250m pass på 27,50 sekunder. Ebba och Sveidi red till sig en åttondeplacering i V1J. Julia och valacken Ótrauður från Bergshill gjorde strålande resultat och tog hem en tredjeplacering i speedpass för juniorer och sprang även till sig titeln svenska mästare i P3J och en niondeplats totalt!

Under Gaedinga SM deltog Rikke Karlsson, Mimmie Lundin, Louice Johansson, Ebba Johannesen och Josephine Williams. Rikke startade GDT med sina hästar Hektor och Ask, tillsammans med Hektor knep hon en 6:e plats. Både Mimmie och Louice tog sig till B-final i GDY där de red sig till en 10:e samt 13:e plats. Ebba och Sveidis uttagning i GDT resulterade i B-final där de hamnade på en 9:e plats. Josephine och hennes Taktur startade GDK och red sig snygg till en 13:eplats i B-finalen. 

Lag SM ägde rum på Margaretehof även i år och Falkis lag hamnade på en 11:e plats. Lagmedlemmarna i år var ett härligt gäng tjejer, medverkade gjorde Cajsa Amour, Louice Johansson, Märta Björsell, Ronja Hansen, Elin Blomdahl, Lisa Blomdahl och Elin Eriksson. Falkis lag tog en fjärdeplacering i T7 tack vare Cajsa och Leikna, en sjätteplacering i terräng och en fjärdeplacering i smáli med Louice och Vili, en sjundeplacering i F2 med Märta och Katla. Falki tog även hem en femteplacering i lagshowen och gänget hälsar att de hade en superrolig helg!

Aktiviteter

19-20 mars var 10st av Falkis ungdomar på kurs för Vignir Jonasson på Backome, alla var väldigt nöjda och det var en väldigt rolig och inspirerande helg. Ungdomarna ser nu fram emot fler aktiviteter tillsammans!

Lag-SM

Under 2014 och 2015 hade Falki lag som tävlade och hade roligt under tre intensiva dagar på Lag-SM. Under denna tävling kommer lag från hela Sverige som under tävlingsdagarna gör upp om en fin SM-titel. Lag-SM är en väldigt rolig tävling för alla ryttare, både för de med tävlingsrutin och nybörjare. Under tävlingen är det viktigt med en extremt stor laganda och gemenskap då man tillsammans i laget kan uppnå fina minnen för resten av livet. Denna tävling skiljer sig något från andra tävlingar då allsidiga hästar är viktigt att ha, varje ekipage har minst en ovalbanegren samt en såkallad uddagren så som trail, terräng, dressyr, flagglopp, enmansshow och speedpass.  År 2016 vill Falki för tredje året i rad gärna skicka iväg ett lag ned till den fina gården Margaretehof i Skåne. Låter det kul och intressant, var då inte rädd för att höra av dig till oss genom falkiungdom@hotmail.com. Alla är varmt välkomna, tävlingsräv som nybörjare! 

Ungdomsstyrelse

Ordförande: Mimmie Lundin
070-5123239, mimmielundin@hotmail.com

Vise ordförande: Rikke Karlsson
070-9541253, rikke8carlsson@hotmail.com

Sekreterare: Louice Johansson
073-4335557, louice.johansson@hotmail.com

Sekreterare samt ledamot: Julia Bengtsson
070-5170209, snotrajulia@hotmail.com

Kontaktperson samt ledamot: Cajsa Amour
076-8158258, cajsaamour@hotmail.com

Kassör: Elin Bengtsson
070-5140209, fiol2002@gmail.com